TIPS

Doelgericht schrijven is een hele kunst. Je wilt niet alleen iets vertellen, je wilt vooral dat de boodschap aankomt. Bij de doelgroep, welteverstaan. En je wilt hier iets mee bereiken. Op wat voor manier dan ook.  Daarom vindt u hieronder 6 tips. Neem ze ter harte, en u bent goed op weg.

Tip 1: Kies het juiste medium. Onderzoek waar de doelgroep aan relevante informatie komt. Daar moet je zijn.

Tip 2: Pas de stijl aan op het medium. Kies de sfeer en vooral de omvang zorgvuldig. Wees compleet wanneer het kan, maar kort als het moet. Dat valt nog niet mee wanneer je veel te vertellen hebt!

Tip 3: Prikkel. Lok. Daag uit. Zelfs de beste tekst is nutteloos als hij niet wordt gelezen. Zorg voor een pakkende kop. En vergeet de streamers en fotobijschriften niet. Zij vormen de ingang naar het verhaal.

Tip 4: Verplaats jezelf in de doelgroep. Wat drijft hen? Welke problemen hebben zij? Waarmee voelen zij zich aangesproken? Sluit hierop aan met de tekst.

Tip 5: Maak geen fuoten. Eh.. fouten. Ziet er gewoon slordig uit, en gaat ten koste van het totale kwalitatieve beeld dat de lezer krijgt.

Tip 6:  Sta open voor advies. Niemand is expert op ieder gebied. Een klankbord kan richting geven en missers voorkomen. Laat iemand anders meelezen vóór publicatie.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende tekst-APK.